Ukraina 12 valimisringkonnas ei saa valimisteks valmistuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed Luganski isehakanud kuberneri Valeri Bolotovi kõnet kuulamas.
Inimesed Luganski isehakanud kuberneri Valeri Bolotovi kõnet kuulamas. Foto: SCANPIX

Ukraina valimiskomisjoni andmeil ei saa tundmatute isikute ebaseaduslike aktsioonide tõttu 25. mai presidendivalimiste ettevalmistusi läbi viia kaheteistkümnes Ida-Ukraina valimisringkonnas.

Komisjon palus presidendi kohusetäitjal Oleksandr Turtšõnovil ja valitsusel kiiresti sekkuda.

«Keskvalimiskomisjoni käsutuses 16. mai seisuga oleva informatsiooni kohaselt ei saa valimiskomisjonid tööd alustada kuues Donetski ja kuues Luganski oblasti ringkonnas,» on öeldud komisjoni avalduses, lisades, et olukord presidendivalimiste ettevalmistamisel on halvenenud.

Põhjuseks tuuakse «ähvardused ja füüsiline surve» kohalikele valimisametnikele ja öeldakse, et mitmes valimisjaoskonnas ei ole võimalik töötajate ohutust tagada.

Kohalik miilits ja julgeolekujõud ei ole suutnud olukorda kontrolli alla saada, kurtis komisjon ja kutsus president Oleksandr Turtšõnovit rakendama meetmeid jaoskondade turvamiseks valimispäeval.

Luganski ja Donetski oblastis on registreeritud ligi kaks miljonit valijat. Sel nädalal läbi viidud arvamusküsitluste põhjal kavatseb vaid kolmandik selle piirkonna valijaist hääletama minna.

Kokku on Ukrainas 36 miljonit valijat. Lääs peab 25. mai presidendivalimisi proovikiviks, mis peab näitama riigi suutlikkust kriisist väljuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles