Pyongyang teatas kujuteldamatust õnnetusest ehitusplatsil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Põhja-Korea teatas täna kujuteldamatust õnnetusest ühel pealinna Pyongyangi ehitusplatsil, täpsustamata hukkunute arvu.

Täna hommikul avaldatud ebatavalise teate kohaselt juhtus õnnetus teisipäeval Pyongyangi Phyongchoni linnajaos, edastas ametlik uudisteagentuur KCNA.

«Kortermaja ehitust ei teostatud korrektselt ning ametiisikud tegid selle üle järelevalvet vastutustundetul viisil,» lisas KCNA.

Agentuuri teatel lõppes päästeoperatsioon laupäeval ning ametiisikud vabandasid ohvrite perede ning linnaosa elanike ees.

Ühe ametiisiku sõnul oli Põhja-Korea riigijuht Kim Jong-un pärast õnnetusest kuulmist hingevalu tõttu terve öö üleval, vahendas KCNA.

Anonüümsust palunud Lõuna-Korea ametiisiku sõnul varises kokku 23-korruseline kortermaja. «Põhja-Koreas on tavaline, et inimesed kolivad uude kortermajja enne, kui ehitustegevus on ametlikult lõppenud,» ütles ametiisik AFP-le.

Tema sõnul elas kokkuvarisenud hoones arvatavasti 92 peret, mistõttu kujuneb lõplik ohvrite arv tõenäoliselt märkimisväärseks.

Stalinistliku riigi meedia edastab väga harva uudiseid, mis võivad riigile halba varju heita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles