Šveitslased hääletavad täna 4000-frangise miinimumpalga üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvarõivais šveitslane riigilippu lehvitamas.
Rahvarõivais šveitslane riigilippu lehvitamas. Foto: SCANPIX

Šveitsi hääletajad otsustavad täna referendumil, kas kehtestada riigis miinimumpalk, mis igale töötajale tooks tunnis sisse vähemalt 22 franki (18 eurot).

Miinimumpalga tõstmise pooldajate sõnul õigustaks selle kehtestamist Šveitsi ülikõrged elamiskulud, kuid uuringute kohaselt hääletajad täna algatust soosida ei tohiks.

Lisaks hääletavad šveitslased täna ka mitmeid miljoneid dollareid maksma mineva tehingu üle osta Rootsilt hävituslennukeid. Ka küsitakse täna valijailt, kas nad sooviksid, et pedofiilidel keelataks lastega töötamine. Viimast algatust peaks hääletajad arvamusuuringute kohaselt üsna tõenäoliselt toetama.

Enamik hääletuspunkte teevad täna kell kümme uksed lahti ning sulgevad need keskpäeval. Pärast seda selguvad ka esialgsed tulemused. Enamik šveitsi valijaid jaoskondades hääletamas ei käi, vaid teevad seda posti teel või internetis.

Algatuse «Korralik palk» korraldajad nõuavad, et riigis kehtestataks 22-frangine tunnipalk või 4000-frangine (3280 eurot) kuupalk. Šveits on elamiseks üks kallimaid riike maailmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles