Liibüa eliitväeosa ülem teatas asumisest allumatu erukindrali poolele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonel Wanis Abu Khamada.
Kolonel Wanis Abu Khamada. Foto: SCANPIX

Liibüa eliitväeosa ülem teatas esmaspäeval, et tema üksus asub toetama võimudele allumatu erukindrali vägede võitlust islamistidega Benghazis.

«Me liitume Liibüa rahvusarmee lahinguga «väärikuse eest» kõigi meeste ja relvadega,» ütles kolonel Wanis Abu Khamada erukindral Khalifa Haftari vägedega liitumisest teatades.

Haftar alustas riigi suuruselt teises linnas oma nn rahvusarmeega islamistide omakaitseväe «17. veebruari brigaadi» vastu võitlust reedel.

Tripoli on süüdistanud Haftari riigipöördekatses, ent erukindral on õigustanud enda tegevust asjaoluga, et reageerib rahva abipalvele «terroristide» vastu.

«Võitlus jätkub terrorismi väljajuurimiseni,» kuulutas Abu Khamada.

Tema üksus on Benghazis varem korduvalt islamistide vastu võidelnud.

Erukindralile lojaalsed üksused teatasid pühapäeval, et peatasid parlamendi töö, esitades otsese väljakutse riigi nõrgale keskvalitsusele.

Liibüa on 2011. aasta ülestõusu ja relvakonflikti järel endiselt ebastabiilne. Nõrk keskvõim ei ole suutnud endale allutada diktaator Muammar Gaddafi vastu võidelnud relvarühmitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles