Arstide hinnangul on olukord Kesk-Aafrika Vabariigis läinud üha halvemaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäev, 18 detsember. Ema istub oma malaariahaige poja kõrval Bangui lastehaiglas Kesk-Aafrika Vabariigis.
Kolmapäev, 18 detsember. Ema istub oma malaariahaige poja kõrval Bangui lastehaiglas Kesk-Aafrika Vabariigis. Foto: SCANPIX

Eesti kaitseväe värskeima missiooni asupaigas - Kesk-Aafrika Vabariigis - on vaja rahvusvahelist abi, sealhulgas humanitaarabi, suur puudus on meedikutest ja ravimitest, sest riigis on üks kohalik arst enam kui paarikümne tuhande elaniku kohta.

Rahvusvahelisel organisatsioonil Piirideta Arstid on üle kogu Kesk-Aafrika vabariigi 15 piirkonda, kus pakutakse elanikele arstiabi, Kesk-Aafrika Vabariigi ajutine president on nõrk ja loonud valitsusaparaadi vaid enda inimestest, kes ei ole kõige pädevamad ja ei suuda inimeste igapäevastest probleemidest aru saada, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Riigis pole korda ja on selge, et siis asuvad asemele uued, omaloodud struktuurid, kel pole korralikku juhtimist ja kelle omavaheline võitlus muudab tavalise keskaafriklase igapäevaelu pea võimatuks.

Oma kodust on nad olnud sunnitud põgenema pealinna Bangui kõrval asuvasse põgenikelaagrisse, kus arstiabi pakub rahvusvaheline organisatsioon MSF ehk Piirideta Arstid.

Bangui lennuvälja kõrval asuvasse tervisekliinikusse pöördub päevas vähemalt paarsada patsienti, selle kõrval asub põgenikelaager, kuhu inimesed lähevad peamiselt magama, oäeval käivad nad väljas, teevad tööd või ajavad omi asju, keegi ei tea, kui palju neid täpselt on, kuid eeldatavalt umbes 50 kuni 55 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles