Šoigu andis korralduse tõmbuda Ukraina piirist eemale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kaitseminister Sergei Šoigu.
Vene kaitseminister Sergei Šoigu. Foto: SCANPIX

Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu andis Ukraina piiri lähistele koondunud väeüksustele korralduse naasta oma alalistesse sõjaväeosadesse.

«Pärast õppusi, mis toimusid kõrvalistel polügoonidel, tuleb viia läbi nö kombineeritud rännak: esmalt tuleb liikuda laadimisjaamani ja seejärel mööda raudteed oma alalisse asupaika,» tsiteerib kaitseministeeriumi teadet Ukraina uudisteportaal Zerkalo Nedeli.

Selleks, et üksused saaks hakata liikuma, peavad komandörid täpsustama lahkumise marsruute ja järjekorda. Isikkoosseis tegeleb aga telklinnakute demonteerimise ja seadmete laadimisega ning autode ja soomukite kolonni moodustamisega.

Kaitseministeeriumi teatel koosnevad ametkonna iga-aastased õppused kahest tsüklist: 31. mail lõpeb talvine ja 1. juunil algab uus suvine tsükkel. «Kõik sõjalise ettevalmistuse plaanid koostatakse ja täpsustatakse novembris ja seda enne talvist tsüklit, mis algab 1. detsembril,» rõhutati ministeeriumist.

Kremli pressiteenistus teatas eile, et president Vladimir Putin andis Ukraina piiri lähistele õppuste eesmärgiga koondunud üksustele korralduse pöörduda tagasi alalistesse sõjaväeosadesse.

Taolise korralduse oli Putin andnud ka 7. mail, kuid reaalseid muudatusi see Ukraina piiri lähistel kaasa ei toonud.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles