Ukraina koostab süüdistusi separatiste saatnud vene ajakirjanike vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ukraina võimud valmistavad ette süüdistusi Donbassis kinni peetud venelaste Oleg Sidjakini ja Marat Saitšenko vastu, kes tegelesid Kiievi hinnangul ajakirjanikke mängides tegelikult terroristide toetamisega.


«Terrorismi propageerimine, terroristidega konspireerimine, terrorismi toetamine – see ei ole ajakirjandus,» kirjutas riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu asesekretär Viktoria Siumar oma Facebooki-lehel. ««Võit-võit»-koostöö inimestega, kes tapavad ja võtavad pantvange, on kuritöö.»

«Ning sellega vastavaid järeldusi Sidjakini ja Saitšenko kohta valmistavad praegu ette Ukraina korrakaitseagentuurid,» jätkas Siumar. «Erinevalt Ukraina ajakirjanikest, keda hoitakse jätkuvalt vangistuses, koheldakse neid vastavalt seadustele. Kuid asju tuleb nimetada nende õigete nimedega, see ei olnud ajakirjandus, see oli infotugi terroristlikele rühmitustele.»

Siumar lisas, et Venemaa «ajakirjanikud» mitte ainult ei saanud terroristidelt videot, vaid ka saatsid nende rühmitust ja filmisid rünnakut Ukraina sõjaväe vastu. «De facto on nad osa terroristlikest rühmitustest,» lausus ta. «Nende video, mis varsti internetti jõuab, on otsene asitõend.»

«Terrorismi propageerimine, terroristidega konspireerimine, terrorismi toetamine – see ei ole ajakirjandus,» kirjutas riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu asesekretär Viktoria Siumar.

Kremli teleprojekti LifeNews palgal olevad Oleg Sidjakin and Marat Saitšenko filmisid 18. mail Kramatorski lennuväljal seda, kuidas Ukraina valitsuse vastased valmistusid tulistama. Ukraina väed pidasid need mehed kinni ning nüüd on Vene välisminister Sergei Lavrov palunud OSCE-lt abi nende vabastamisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles