Töölised avaldasid Mariupolis meelt idaoblastite mässu vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehasetöölised meeleavaldusel, kus nõuti Ukrainasse rahu.
Tehasetöölised meeleavaldusel, kus nõuti Ukrainasse rahu. Foto: SCANPIX

Paar tuhat töölist kogunes täna Mariupoli linnas Ukraina rikkaima inimese Rinat Ahmetovi üleskutse peale avaldama meelt riigi idaoblastites jätkuva mässu vastu.

«Me soovime rahu,» ütles Olga, kes kuulas Mariupoli toimunud miitingul tehasejuhtide sõnavõtte separatistide vastu, kes kontrollivad praeguseks regioonis enam kui kümmet linna. «Me oleme sellest olukorrast väsinud. Inimesed kardavad üksikute relvastatud isikute pärast tööst ilma jääda.»

Meeleavaldused korraldati vastuseks miljardär Ahmetovi esmaspäevasele üleskutsele astuda välja relvarühmituste vastu, kes külvavad tema sõnul piirkonnas hirmu ja terrorit. Ahmetov avaldas esmaspäevases avalikus pöördumises lootust, et protestiaktsiooniga ühinevad miljonid inimesed.

Ahmetovi kodulinnas Donetskis kogunes talle kuuluva jalgpalliklubi Šahtar staadionile meelt avaldama mõnisada inimest.

Kiievi võimud avaldasid Ahmetovi pöördumise järel lootust, et see võib kuid kestnud rahutuste järel tuua olukorda pöörde. Mai algul suudeti Ahmetovi sekkumise järel võita separatistide käest tagasi Mariupoli linn, kus asuv Iljitši metallurgiakombinaat kuulub miljardäri konglomeraati Metinvest, mis annab tööd umbes 30 000 inimesele ning ligi veerandi Donetski oblasti maksutulust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles