Moskva rongiõnnetuses hukkunute ametlik arv kasvas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongiõnnetus Moskvas.
Rongiõnnetus Moskvas. Foto: SCANPIX

Moskva lähistel hukkus reisi- ja kaubarongi külgkokkupõrkes kuus ja sai vigastada 45 inimest, teatas Vene eriolukordade ministeerium.
 

Esialgu teatati viiest hukkunust. Moldova transpordiministri asetäitja Vladimir Chebotar teatas aga, et surma sai koguni kaheksa inimest.


Eriolukordade ministeeriumi kohaselt on 15 kannatanu seisund tõsine. Moskva oblasti tervishoiuametniku andmetel olid hukkunuist viis Moldova kodanikud ja kuuenda isik on tuvastamisel.

Venemaa Raudtee esindaja sõnul sõitsid 16 kaubavagunit rööbastelt välja ja vajusid kõrval liikunud reisirongile peale. Telekaadritest oli näha, et ühe reisivaguni külg oli täielikult lõhki rebitud.

Õnnetus juhtus kella 13.00 (Eesti 12.00) paiku Naro-Fominski linna lähedal 80 kilomeetrit Moskvast edelas.

Reisirong oli teel Moskvast Moldova pealinna Chișinăusse, kaubarong aga kuulub Ukraina ettevõttele ja vedas kaupa Rumeeniast, ütles ametnik.

Siseministeeriumi andmetel oli reisirongis rohkem kui 400 inimest.

Sündmuskohal oli sadu päästjaid ja sel raudteelõigul liiklus tundideks halvatud.

Ametnike selgitused on olnud vastuolulised. Moskva transpordiamet ütles algselt õnnetuse põhjuseks olevat pragu rööpas, ühe ametniku sõnul oli kaubarong liiga suurte gabariitidega ning juurdluskomitee rääkis kaubarongilt lahti pääsenud konteinerist.

Juhtunu üksikasjad on selgitamisel. Võimud algatasid kriminaaljuurdluse, ütles juurdluskomitee pressiesindaja Vladimir Markin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles