Vanhanen: tahtsin vältida Aho ja Lipponeni saatust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome Keskpartei endine esimees Matti Vanhanen
Soome Keskpartei endine esimees Matti Vanhanen Foto: SCANPIX

Perefirmade Liidu tegevjuhi ametikohale asuv Matti Vanhanen tunnistas, et välkkiire otsuse taga on soov pääseda eelkäijate Esko Aho ja Paavo Lipponeni saatusest.

Ekspeaminister Vanhanen tunnistas MTV3-le antud intervjuus, et endistele valitsusjuhtidele on keeruline uut tööd leida.

Ta meenutas seda, millise tormi sisse sattus Paavo Lipponen (peaminister 1995-2003). «Juba üksnes keldrikorrusel asuva töökabineti pärast, mida ta vajas memuaaride kirjutamiseks, loeti talle moraali,» jutustas Vanhanen.

Esko Aho (peaminister 1991-1995) Harvardi Ülikooli siirdumise tõttu viidi siin suures saalis läbi koguni hääletamine, rääkis Vanhanen ja lisas, et taolistes asjades peavad olema teistsugused käitumistavad.

Vanhanen oli oma sõnul mõelnud, et kas tema jaoks võiks leiduda töökohta mõnes riigiasutuses ja jõudnud järeldusele, et sellist pole. Nii plaanis ta jätkata parlamendisaadikuna.

Siis kerkis äkki esile see Perefirmade Liidu tegevjuhi ametikoht ja pärast kohtumist liidu esindajatega jõuti kiiresti üksteisemõistmiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles