Ida-Ukrainast ja Krimmist pärit sisepagulaste arv kerkis 10 000ni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimmitatarlaste perekond, kes lahkus Simferopolist, et seada end sisse Lvivis (Lääne-Ukraina).
Krimmitatarlaste perekond, kes lahkus Simferopolist, et seada end sisse Lvivis (Lääne-Ukraina). Foto: SCANPIX

ÜRO pagulaste ülemvoliniku ameti (UNHCR) teatel suureneb Ida-Ukrainast ja Krimmist pärit pagulaste arv pidevalt, ulatudes viimastel andmetel kümne tuhandeni.

UNHCR teeb tihedat koostööd kohalike ametnikega, teiste ÜRO haruorganisatsioonidega ja valitsusväliste organisatsioonidega, et toetada neid, kes vajavad abi kõige rohkem.

«Selline abi näeb ette õigusabi osutamist, integratsioonitoetusi 150 perekonnale, toetusi kahele tuhandele inimesele ja lisaks 50 perekonna elamistingimuste parandamist,» seisab kirjas teates.

UNHCRi andmetel sai sisepagulaste liikumine alguse pärast märtsikuist nn referendumi Krimmi poolsaarel.

Tähelepanuväärne asi on see, et sisepagulaste seas on inimesi, kes esmalt lahkusid Krimmist ja seejärel otsustasid lahkuda ka Ida-Ukrainast.

Enamus sisepagulasi on krimmitatarlased, kuid kohalike ametivõimude teatel on suurenenud ka kodust lahkunud etniliste ukrainlaste, venelaste ja segaperede arv. Kolmandik ümberasujatest on lapsed.

Enamus peresid seab end sisse Kesk-Ukrainas (45 protsenti) ja Lääne-Ukrainas (26 protsenti), kuid on ka lõunasse ja Ida-Ukrainasse suundunuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles