Haglund õhupiiri rikkumistest: loodetavasti pole Ukrainaga seotud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome õhujõudude F-18 Hornet.
Soome õhujõudude F-18 Hornet. Foto: SCANPIX

Soome kaitseminister Carl Haglund ütles kahte hiljutist õhupiiri rikkumist kommenteerides, et loodetavasti pole need seotud sündmustega Ukrainas.

Kaks Vene lennukit sisenes eile erineval ajal Soome lahe kohal Soome õhuruumi, vahendas yle.fi.

«Uurimine käib, suhtume neisse alati väga tõsiselt. Seetõttu käivad meie Hornetid vajadusel ka olukorraga tutvumas. Praegu uurib juhtunut piirivalveamet.»

Haglundi sõnul pole piiririkkumiste kohta veel täpset teavet, sest selgitustöö võtab aega.

Soome ametnikud võtsid Moskvaga juhtunu tõttu ühendust. «Mõnikord leidub intsidentidele loomulikke põhjendusi, näiteks äiksetorm ja sel juhul oli lennuk sunnitud turvalisuse kaalutlustel trajektoori muutma või midagi taolist.»

Haglund selgitas, et õhupiiri rikkumise korral võetakse alati ühendust teise osapoolega ehk antud juhul Venemaaga.

«Nüüd uurime välja, kas neil on mingit õigustust, miks nad nii tegid ja üldiselt peavad nad selle leidma, sest need on tõsised asjad.» Halvimal juhul võib olla tegemist muude põhjuste kui keeruliste ilmastikuoludega.

Soome välisministeerium kaalub Venemaale noodi esitamist.

«Kui on nii, et mingit selget põhjendust pole ja on lihtsalt sisenetud meie õhuruumi, siis see on väga tõsine asi. Sellest tuleb siis ka naaberriigile märku anda.»

Haglund loodab, et Vene piloodid oskavad siiski ka oma poolel lennata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles