USA: Vene sõjavägi on läinud Ukraina piiri lähedal liikvele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja pressiesindaja Jay Carney.
Valge Maja pressiesindaja Jay Carney. Foto: SCANPIX

Vene sõjavägi on läinud Ukraina piiri lähedal liikvele, kuid on liiga vara öelda, kas president Vladimir Putini lubatud vägede taandumine on alanud, teatas USA administratsioon kolmapäeval.

«Saan teile teatada, et on märke tegevusest piiril, kuid on liiga vara järeldada, et selline tegevus viitab piirilt tagasitõmbumisele,» ütles Valge Maja esindaja Jay Carney.

«Kui tegu oleks tagasitõmbumise algusega, siis tervitaksime selliseid püüdlusi,» lisas ta neli päeva enne Ukraina 25. mai presidendivalimisi.

Carney hoiatas, et vägede liikumine ei tähenda nende alalist taandumist.

«Oleme näinud varem liikumist, üks pataljon tuleb, teine läheb, kuid Ukraina piiril on ikkagi tohutu ja enneolematu Vene vägede kohalolu, mille eesmärk on vaid hirmutada ja destabiliseerida Ukrainat,» ütles Valge Maja esindaja.

Putin andis esmaspäeval vägedele korralduse naasta pärast kevadõppusi Ukraina piiri lähedalt baasidesse, kuid USA ja NATO pole seda esialgu ei kinnitanud.

Ukraina piirivalve kõrge ametnik ütles teisipäeval, et Vene väed on taganenud vähemalt 10 kilomeetri kaugusele piirist.

Hinnanguliselt umbkaudu 40 000 Vene sõduri koondumine Ukraina piiri lähedale põhjustas läänes sügavat muret pärast Krimmi märtsikuist annekteerimist ning venemeelsete vastuhakku Ukraina idaoblastites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles