Video: Saksamaa välisministri emotsioonikast kõnest sai Youtube´i hitt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank-Walter Steinmeier
Frank-Walter Steinmeier Foto: SCANPIX

Saksamaa Euroopa Parlamendi valimiste kampaania käigus sai hitiks Saksa välisministri emotsiooniderikas kõne, mida on Youtube`is on vaadatud üle 1,2 miljoni korra.

Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier näitas erakordseid emotsioone selle nädala esmaspäeval Berliinis sotsiaaldemokraatide valimiskampaanial, edastab The Local.

Berliini Alexanderplatzile kogunes mitusada Venemaa poliitika pooldajat näitamaks, et nad on Steinmeieri Ukrainat pooldava seisukoha vastu. Teda süüdistati ka sõjale õhutamises.

Steinmeieri vastu protestijatel olid plakatid, millel seisis, et läänemeelne Kiievi valitsus, millel on Saksamaa toetus, on tegelikult hunta ning tapab oma inimesi.

«Peatage Ukrainas natsid,» oli ühel plakatil.

Steinmeier vastas tema ja Kiievi vastu suunatud protestile väga emotsionaalse kõnega, mille ta lausa karjudes ette kandis.

Välisministri sõnul süüdistavad venemeelsed teda mõttetustes.

«Kui me kuulaksime neid inimesi, siis oleks Euroopaga lõpp. Peate endale selgeks tegema, kes on sõjale õhutaja. Need, kes peavad teisi ühiskondi saastaks, on ise tegelikult need, kes konflikte hauvad,» nentis Saksa välisminister.

Ta lisas, et maailm ei ole jagatud rahumeelseteks ja kurjamiteks.

«Maailm on märksa keerukam ja tänu jumalale on ka neid, kes sellest aru saavad,» jätkas minister.

Steinmeieri sõnad läksid sakslastele hinge, sest Youtube`is on tuhandeid kommentaare ning videot on vaadatud üle miljoni korra.

Saksamaal selle aasta veebruaris tehtud küsitlus näitas, et Steinmeier on selle riigi kõige populaarsem poliitik jättes isegi kantsler Angela Merkeli seljataha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles