USAs kümme aastat tagasi röövitu leiti elusana

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isidro Garcia
Isidro Garcia Foto: SCANPIX

USAs Californias kümme aastat tagasi kadunuks jäänud noor naine leiti nüüd elus olevat.

25-aastane naine sõnas politseile, et ta sunniti oma röövijaga abielluma ning sai temaga lapse, edastab BBC.

Politsei sai naise jälile kui ta õde sattus temaga Facebookis suhtlema.

Korrakaistjad arreteerisid 41-aastase Isidor Garcia, keda kahtlustatakse inimröövis, vägistamises ja ebaseaduslikus vabaduse võtmises.

Politsei teadaandes seisab, et mees elas enne naise röövimist röövitud naise perekonnas.

Garcial oli suhe oma ohvri emaga ning kolmik elas Californias Orange´i maakonnas Santa Anas. Siis aga soovis mees ema asemel tütart.

Naabrid tundsid meest j atema ohvrit kui Thomast ja Laurat ning neid peeti sõbralikeks. Nad korraldasid ka pidusid, mis olid populaarsed, kuid samas jäid naabritele ikka kaugeks.

Paljud ei osanud arvata, et Laura on see naine, kes mehe poolt vangistati.

«Nad nägid välja nagu korralik perekond. Samas aga ei lubatud Laural kuigi palju rääkida. Võimalik, et naine kartis meest,» lausus üks naabritest Maribel Garcia.

Politsei aravates hakaks Garcia tüdrukut seksuaalselt ära kasutama 2004. aasta juunis, mis oli vaid neli kuud pärast seda, kui tüdruk Mehhikost oli USAsse saabunud.

2004. aasta augustis ründas mees ohvri ema ning uimastas teismelise tüdruku, kellega sõitis Los Angelese eeslinna Comptonisse. Seal sulges ta tüdruku ühte garaaži.

«Järgnevate aastate jooksul sõnas Garcia tüdukule, et teda ei otsi keegi taga. Kui tüdruk püüab põgeneda ja pereni jõuda, siis saadetakse pereliikmed kui illegaalsed immigrandid USAst välja,» teatas politsei esindaja.

Mees ja tüdruk kolisid mitmel korral, et politseile mitte silma jääda. Samuti kasutasid nad erinevaid nimesid.

Garcia kasutas oma ohvrit seksuaalselt ära ning vägivallatses ta kallal. Paar töötas öisel ajal koristajatena.

«Kui ohvril oli ka võimalus põgeneda, ta ei teinud seda, sest aastatepikkune ajupesu ja vägivald olid jälje jätnud. Ta elas Gracia füüsilise ja vaimse vägivalla all edasi,» jätkas politsei esindaja.

Santa Ana politseiosakonna esindaja Anthony Bertagan sõnul oli Garcia tüdrukule korraliku ajupesu teinud.

Garcia sundis 2007. aastal naist endaga abielluma ning 2012. aastal said nad lapse.

Bertagana sõnul on ohvri ema kadunud ja nad püüava ta üles leida.

Naine sai juhuslikult oma õega Facebookis kontakti. Ta sai teada, et ema otsis teda pikka aega taga kasutades selleks hispaaniakeelset meediat.

Suhtlemisel õega sai naisele selgeks, et ta peab oma röövija juurest põgenema. Selle nädala esmaspäeval tegi ta politseile avalduse, et langes inimröövi ja seksuaalvägivalla ohvriks.

Paar elas viimastel aastatel Los Angeleses Bell Gardensis ning naabrite sõnul oli neile üllatuseks, et tegemist on röövitud naisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles