Terroristid ründasid Luganskis mitut piirivalvekordoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed separatistid oma kontrollpunktis Luganskis.
Venemeelsed separatistid oma kontrollpunktis Luganskis. Foto: SCANPIX

Terroristid püüdsid Luganski oblastis ööl vastu tänast mitmel korral rünnata piirivalvureid, soovides rikkuda riigipiiri, kirjutab TSN viitega Ukraina riiklikule piirivalveametile.

Näiteks Krasnodoni piirivalvekordoni juures üritasid eile õhtul kolm KamAZi veoautot sõita Vene Föderatsioonist Ukrainasse dokumentide kontrollpunkti läbimata. Tundmatud isikud ei jäänud vaatamata piirivalvurite hoiatuslaskudele seisma, mistõttu avati nende pihta tuli. Veokid keerasid ümber ja sõitsid Venemaa territooriumile tagasi.

«Samal päeval kell 22.10 sõitis piirivalvekordoni Stanitšnaja Luganskaja kuni 30-liikmeline relvastatud grupp, kes nõudis relvade loovutamist ja kordonihoonest lahkumist.

Ukraina piirivalvurid keeldusid nõudmisi täitmast ja kutsusid omale abiväge. Terroristid alustasid rünnakuga, kasutades automaatrelvi, kuulipildujaid, granaadiheitjaid ja käsigranaate. Katse hõivata piirivalvekordon löödi tagasi.

Kell 01.03 algas teine rünnak, kusjuures lähedalasuvatest majadest hakkasid tulistama snaiperid. Ka see rünnak löödi piirivalveameti kinnitusel tagasi.

Kella 02 paiku korraldasid terroristid kolmanda rünnaku, püüdes hõivata piirivalvekordonit, kuid ka see ebaõnnestus.

Ukraina piirivalvuritel õnnestus purustada kaks snaiperite tugiposti ja teerull, millega terroristid üritasid purustada väravat, et siseneda piirivalveosa territooriumile. Piirivalvurite seas on haavatuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles