Tai sõjaväeline võim peatas põhiseaduse kehtivuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai sõjavelased ajavad laiali eelmist valitsust pooldavaid meeleavaldajaid.
Tai sõjavelased ajavad laiali eelmist valitsust pooldavaid meeleavaldajaid. Foto: SCANPIX

Tai relvajõudude juhid, kes kuid väldanud poliitiliste rahutuste lõpetamiseks täna riigipöörde läbi viisid, teatasid ka senise põhiseaduse kehtivuse peatamisest.

Riigitelevisioonid edastatud avalduses teatati, et riigi tõrgeteta juhtimiseks peatasid riigipöörde juhid 2007. aasta põhiseaduse kehtivuse. Kehtima jääb vaid monarhiat käsitlev peatükk, edastas uudisteagentuur AFP.

Tai relvajõudude ülem saatis täna valitsuse laiali ja haaras poolteist kuud kestnud kaose järel võimu. «Selleks, et riik saaks kiiresti naasta normaalse elu juurde, peab armeest, õhujõududest ja politseist koosnev riiklik rahuvalvekomitee haarama 22. mail kell 16.30 võimu,» teatas televisiooni vahendusel kindral Prayut Chan-O-Cha. Komitee etteotsa asub kindral ise.

Prayut väitis, et haaras võimu mitmetes riigi piirkondades süütute inimeste elu nõudnud eskaleeruva vägivalla tõttu.

Kindral kutsus tänaseks teiseks kõnelustevooruks kokku võimupartei Puea Thai ja opositsioonierakondade juhid, valimiskomisjoni ning senati esindajad, samuti valitsusmeelsete ja -vastaste protestilde iidrid. Kõnelused algasid Eesti aja järgi kell 10 hommikul. Hetkel on ebaselge, kas kõnelustel osalenud poliitiliste jõudude juhid vahistati või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles