Endine Vene rahuvalvekomandör sai Transnistria KGB juhiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asepeaminister Dmitri Rogozin (vasakult) ja Transnistria president Jevgeni Ševtšuk Tiraspolis II maailmasõja lõppu tähistaval võiduparaadil.
Vene asepeaminister Dmitri Rogozin (vasakult) ja Transnistria president Jevgeni Ševtšuk Tiraspolis II maailmasõja lõppu tähistaval võiduparaadil. Foto: SCANPIX

Moldova separatistliku Transnistria president Jevgeni Ševtšuk allkirjastas määruse, millega nimetas endise Vene rahvalvejõudude komandöri polkovnik Mihhail Lapitski riikliku julgeolekukomitee esimeheks, teatas täna presidendi pressitalitus.

Transnistria KGB senisest juhist Nikolai Zemtsovist sai tunnustamata riigi julgeolekunõukogu asesekretär.

Lapitski oli seni KGB esimene aseesimees. Varem on ta teeninud Transnistrias paiknevate Vene relvajõudude luurepataljoni ülemana ning Kosovos Vene vägede brigaadikomandöri abi ja komandörina.

Aastatel 2011-2013 juhtis Lapitski Transnistria KGB piiriüksust. 2013. aasta mais sai temast KGB esimese aseesimehe kohusetäitja ja oktoobris esimene aseesimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles