Putini sõnul on aeg lõpetada geopoliitilised mängud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin (vasakul) ja kaitseminister Sergei Šoigu jälgivad pilootide oskusi.
Vene president Vladimir Putin (vasakul) ja kaitseminister Sergei Šoigu jälgivad pilootide oskusi. Foto: SCANPIX

Vene presidendi Vladimir Putini sõnul on moodsate väljakutsete ja ohtude ajastul vajalik lõpetada arhailisest loogikast lähtuvad geopoliitilised mängud.

Selliste mängude tulemus on Vene presidendi hinnangul null.

Putini sõnul on ülemaailmne ebastabiilsus suurenemas ning on aeg lõpetada teistele oma meetodite ja väärtuste pealesurumine, seal hulgas nn värviliste revolutsioonide abil.

«Uue polütsentrilise rahvusvaheliste suhete süsteemi väljaarendamine kulgeb raskelt ning seda saadab ülemaailmne ebastabiilsus. Meil ei ole õnnestunud teha edusamme Euroopa ja Atlandi ookeani piirkonnas rahu, julgeoleku ja stabiilsuse ruumi loomisel,» seisis Putini Moskvas alanud rahvusvahelisele julgeolekukonverentsile saadetud pöördumises, mille luges ette kaitseminister Sergei Šoigu.

Vene riigipea sõnul on olukord Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas pingeline ning tõsised riskid on seotud olukorraga Afganistanis.

Moskva julgeolekukonverents peetakse 23.-24. maini.

Moskva roll Ukraina kriisis on lääneriikide hinnangul muutnud Euroopa julgeolekuarhitektuuri. Venemaa annekteeris märtsis Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare ja koondas väed Ukraina idapiirile. Ukraina valitsus ja lääs süüdistavad Moskvat sealse separatismi mahitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles