Eurovalimised: Lätis võitis Ühtsus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis Foto: SCANPIX

Paremtsentristlik erakond Ühtsus kogus Lätis laupäeval peetud Euroopa Parlamendi valimistel 46 protsenti häältest ja saab tõenäoliselt neli mandaati, teatas Läti meediaportaal lsm.lv eile mitteametlikele andmetele viidates.
 


Portaali väitel on koha europarlamendis võitnud Ühtsuse liikmed Valdis Dombrovskis, Sandra Kalniete, Artis Pabriks ja Krisjanis Karinš. Nad olid Ühtsuse nimekirja tipus.

Konservatiivne Rahvusliit kogus väidetavalt 14 protsenti häältest, saades ühe mandaadi, mis läheb nende esinumbrile Roberts Zilele.

Vasakpoolne Üksmeele Keskus on 13-protsendise toetusega samuti võitnud ühe koha Euroopa Parlamendis ning erakonna esindajaks saab endine ajakirjanik Adrejs Mamikinš.

Roheliste ja Talurahva Liit (ZZS) võitis kaheksa protsenti häältest, mis annab samuti ühe mandaadi. Lsm.lv andmetel saab europarlamendi saadiku mandaadi nimekirja kolmandal positsioonil olnud Iveta Grigule.

Europarlamenti pääseb ka Vene Liit Lätis esindaja Tatjana Zdanoka viieprotsendise toetusega, ütles lsm.lv.

Portaali andmetel osales Lätis Euroopa Parlamendi valimistel vaid 30,08 protsenti hääleõiguslikest kodanikest.

Läti keskvalimiskomisjon teeb ametlikud esialgsed valimistulemused teatavaks keskööl algaval pressikonverentsil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles