Tai huntajuht: kuningas toetab riigipööret

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai peaminister Prayuth Chan-ocha.
Tai peaminister Prayuth Chan-ocha. Foto: SCANPIX

Tai riigipöörde juht kindral Prayuth Chan-ocha ütles esmaspäeval, et Tai kuningas andis talle pärast relvajõudude eelmise nädala võimuhaaramist ametliku toetuse riigi juhtimiseks.

Relvajõudude ülem kindral Prayuth õigustas esimesel putšijärgsel pressikonverentsil riigipööret, öeldes, et oli sunnitud pärast pool aastat kestnud vägivaldset vastasseisu tegutsema.

«Praegu on kõige olulisem säilitada riigis rahu ja kord,» ütles Prayuth.

Relvajõud on üritanud võimalikke proteste ohjeldada, pidades kinni isikud, kes võiksid etendada neis juhirolli. Hunta on kaitsnud ekspeaminister Yingluck Shinawatra, enamiku kukutatud valitsuse liikmete ning kümnete poliitikute ja aktivistide kinnipidamist.

End reedel hunta kätte andnud Yinglucki ja paljude teiste saatus on endiselt ebaselge. Relvajõud on teatanud, et vabastavad enamiku kinnipeetuist umbes nädala jooksul.

Seitse kuud väldanud proteste juhtinud ja eelmisel nädalal kinni peetud Suthep Thaugsuban lahkus esmaspäeval sõjaväe kinnipidamiskeskusest ja ilmus politsei ja sõdurite saatel peaprokuratuuri. Suthepi ähvardab seoses valitsusasutuste hõivamisega meeleavalduste käigus süüdistus vastuhakus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles