Hiina keelas sõjaväelastel blogimise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetikasutaja Pekingis.
Internetikasutaja Pekingis. Foto: SCANPIX

Hiina on väljastanud eeskirja, mille kohaselt ei tohi riigi 2,3 miljonit sõdurit luua veebisaite ega kirjutada blogidesse, teatas täna riiklik meedia.


«Sõdurid ei tohi internetis blogisid avada – ükskõik, kas ta teeb seda sõjaväelase staatuses või mitte,» tsiteeris uudisteagentuur Xinhua Rahva Vabastusarmee (RVA) poliitilist komissari Wan Longi. «Internet on komplitseeritud ja me peame (end) online-lõksude eest kaitsma.»

Uued reeglid lisati RVA täiendatud sisekorraeeskirja, mis jõustus 15. juunil, vahendas AFP.

Hiina on piiranud karmilt oma elanike voli internetti kasutada. Peking õigustab tsensuuri võitlusega pornograafia ja muude nilbuste vastu, kriitikute hinnangul on «suure Hiina tulemüüri» taga tegelikult võitlus teisitimõtlejate ja kommunistlikule parteile ohtlikuks peetava sisu vastu.

Vaatlejad usuvad, et Hiina keskvõim on palganud tuhandeid inimesi, kes valvavad selle järele, mida 400 miljonit hiina internetikasutajat netis vaadata ja teha saavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles