Balkani maad rajasid «mini-Schengeni piirkonna»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosovo president Fatmir Sejdiu (vasakult), Albaania president Bamir Topi, Makedoonia president Gjorgje Ivanov ja Montenegro president Filip Vujanovic.
Kosovo president Fatmir Sejdiu (vasakult), Albaania president Bamir Topi, Makedoonia president Gjorgje Ivanov ja Montenegro president Filip Vujanovic. Foto: SCANPIX

Albaania, Makedoonia, Montenegro ja Kosovo riigipead teatasid eile, et moodustavad oma maade vahel vaba liikumise tsooni, et näidata oma valmidust Euroopa Liiduga lõimumiseks.

Tippkohtumist võõrustanud Kosovo president Fatmir Sejdiu nimetas riikidevahelist lepet «mini-Schengeni režiimiks», viidates ELi 25 liikmesmaad hõlmavale piirivabale regioonile, vahendas AFP.

Algatus võimaldab Albaania, Makedoonia, Montenegro ja Kosovo elanikel ilma viisata neis neljas Balkani riigis liikuda.

Väljastpoolt ELi pääseb Balkani maadest praegu viisavabalt ühenduse maadesse vaid Serbiast, Montenegrost ja Makedooniast. Albaania, Bosnia ja Kosovo pole viisavabaduse nõudeid veel täitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles