Marine Le Pen tahab Brüsselis euroskeptikute etteotsa asuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen
Marine Le Pen Foto: SCANPIX

Prantsusmaal Euroopa Parlamendi valimistel võidutsenud paremäärmuslaste juht Marine Le Pen tahab Brüsselis euroskeptikute leeri etteotsa asuda, teatasid allikad täna.

Prantsusmaal 24-protsendise toetusega eurovalimised võitnud Rahvusrinde partei liider Marine Le Pen loodab luua ning hakata juhtima Euroopa Parlamenti pääsenud euroskeptiliste erakondade fraktsiooni.

Ametliku fraktsioonina saaksid Rahvusrinne ning selle liitlased väljendada arvamust igal täiskogu istungil ning asuda Euroopa Parlamendi mis tahes 20 komitee ning alamkomitee etteotsa.Samuti oleks fraktsioonijuhil õigus tõstatada istungitel päevakorda enda valitud teema ning pöörduda istungitel otseselt Euroopa Komisjoni ja Euroopa Nõukogu juhtide poole.

Samuti on igal fraktsioonil Euroopa Parlamendi poolt kinnimakstud tööruumid ja assistendid ning erinevad rahalised toetused.

Iga fraktsioon peab koosnema 25 EP liikmest, kes pärinevad vähemalt seitsmest liikmesriigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles