Avakov: terroristidest jäid maha Vene tulirelvad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulirelvad ja märulimiilitsa kaitsekilp Ida-Ukrainas Donetski lennuväljale viivale teele terroristide ehitatud barrikaadi juures.
Tulirelvad ja märulimiilitsa kaitsekilp Ida-Ukrainas Donetski lennuväljale viivale teele terroristide ehitatud barrikaadi juures. Foto: SCANPIX

Donetski rahvusvahelise lennuvälja hõivanud terroristidest jäid hiljem maha Venemaal toodetud relvad, kirjutas Ukraina siseministri kt Arsen Avakov Facebookis.

«Donetski lennuväljal pole harjumuspärast lahkuvate lennureisijate voolu…Ukraina eriüksus võttis oma valdusesse relvad, mis jäid terroristidest ühele korrusele maha. Terroristidest paljusid enam pole, aga relvad jäid. Need pole meie relvad, need on veetud sisse Venemaalt: seerianumbrid, väljalaske aastad, mudelite tähised,» teatas ministri kt.

Ööl vastu 26. maid tungisid Donetski rahvusvahelise Sergei Prokofjevi nimelise lennuvälja territooriumile relvastatud isikud, kes oma sõnul esindasid nn Donetski rahvavabariiki. Nad nõudsid Ukraina sõjaväelastelt lennuväljalt lahkumist. Lennujaama töö seiskus kella 7 paiku.

Sama päeva hommikul algas seal terrorismivastane erioperatsioon.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles