Vatikani ärritab Belgia politsei tegevus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia politsei peapiiskopi residentsi eest
Belgia politsei peapiiskopi residentsi eest Foto: SCANPIX

Vatikan ärritus ja vihastas Belgia politsei tegevuse peale.

Vatikani kardinali Tarcisio Bertone sõnul saab Belgia katoliku kiriku juhi eluaseme läbiotsimist võrrelda endiste kommunistlike riikide juhtide samalaadse tegevusega, kirjutab Helsingin Sanomat.

Belgia politsei otsis möödunud nädalal läbi Belgia peapiiskopi residentsi, otsides tõendusmaterjali laste seksuaalse ärakasutamise kohta.

Läbiotsimise ajal toimus Belgia piiskoppide ja Vatikani saadiku kohtumine.

Politsei konfiskeeris kohtumisel osalenute mobiiltelefonid mitmeks tunniks ning neid ei lubatud enne lahkuda kui ehitis läbi otsiti.

«See oli šokeeriv ja täiesti uskumatu. Nad olid üheksa tundi joomata-söömata. Midagi sellist ei ole varem aset leidnud, isegi mitte siis, kui Ida-Euroopas olid kommunistid võimul,» sõnas Bertone.

Belgias on päevavalgele tulnud mitmeid katoliku kirikuga seotud pedofiiliaskandaale.

Möödunud nädalal tehtud läbiotsimise aluseks oli mitmest allikast politseini jõudnud informatsioon, et Belgia kõrged kirikujuhid ja preestrid kasutavad siiani lapsi seksuaalselt ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles