Separatistid avaldasid pildi röövitud OSCE vaatlejatest

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukrainas separatistide veebilehel 2014. aasta mai lõpus avaldatud pilt, millel on pantvangi võetud OSCE vaatlejad. Tõnis Asson on vasakult teine.
Ida-Ukrainas separatistide veebilehel 2014. aasta mai lõpus avaldatud pilt, millel on pantvangi võetud OSCE vaatlejad. Tõnis Asson on vasakult teine. Foto: Golos Sevastopolja

Ida-Ukraina venemeelne veebileht Golos Sevastopolja avalikustas pildid, kus on väidetavalt peal neli röövitud Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni OSCE vaatlusmissiooni liiget.

Golos Sevastopolja kirjutab, et Luganski oblasti lõunaosas asuva Antratsiti linna juures peeti kinni grupp OSCE vaatlejaid, kes kogusid Ukraina armee heaks luureandmeid ja üritasid kontrollpunktis olnud võitlejaid ära osta.

Veebileht avaldas kolm pilti, millest ühel on väidetavalt kinnipeetud OSCE vaatlusmissiooni liikmed ning kahel nende sõiduk.

Postimehele on röövitud eestlase nimi teada, kuid julgeolekukaalutlustel tema nime ei avalikustata. Seetõttu on suletud ka loo kommenteerimise võimalus.

Esmaspäeva õhtul läksid Donetski oblastis kaduma neli OSCE vaatlejat Eestist, Šveitsist, Taanist ja Türgist. Ukraina välisministeeriumi teatel on eestlane, šveitslane, taanlane ja türklane separatistide käes.

Slovjanski «omakaitsevägede» peakorteri allikas ütles neljapäeval, et OSCE neli röövitud vaatlejat võivad vabadusse pääseda reedel. «Me kahtlustame neid luureinfo kogumises. Kui meie kahtlustused kinnitust ei leia, laseme nad reedel vabaks,» ütles allikas telefonitsi Interfaxile.

Copy
Tagasi üles