OSCE: Ukrainas on veel üks grupp OSCE vaatlejaid kinni peetud

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina rahvusliku kaitse vabatahtlik Alina Luhanski oblastis, kus veel üks grupp vaatlejaid kinni võeti.
Ukraina rahvusliku kaitse vabatahtlik Alina Luhanski oblastis, kus veel üks grupp vaatlejaid kinni võeti. Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) teatel on Ida-Ukrainas on veel üks grupp vaatlejaid kinni peetud, kelle seas välisministeeriumi teatel eestlasi ei ole.

OSCE ütles, et neljaliikmelise rahvusvahelise vaatlejate meeskonna ning ühe ukraina keele abi peatasid relvastatud mehed Severodonetski linnas, Luganski oblastis, mis asub Donetskist umbes 150 kilomeetrit põhja pool.

OSCE ei ole vaatlejatega neljapäeval kella seitsmest õhtul ühendust saanud.

Kinnipeetud on nüüd juba teine grupp vaatlejaid, kes on Ida-Ukrainas kaduma läinud. Esimesest grupist, kuhu kuulub ka eestlane, ei ole teateid saadud esmaspäeva õhtust alates.

Samas ütles mässuliste liider neljapäeval, et vaatlejate grupp vabastatakse varsti.

OSCE vaatlejate ülesanne oli jälgida, kas Ida-Ukrainas peetakse rahvusvahelistest kokkulepetest kinni. Venemeelsed on selles piirkonnas oma valdusse haaranud mitmed strateegiliselt olulised paigad.

Hetkel on Ukrainas missioonil 248 rahvusvahelist OSCE liiget. Reedel saadeti sinna veel 23 inimest juurde ning juuni lõpuks peaks Ukrainas kokku olema 300 vaatlejat, ütles OSCE esindaja The Moscow Times'ile.

Välisministeeriumi pressiesindaja sõnul ei ole veel teada, millal Eesti vaatleja, kes esmaspäeval kadunuks jäi, vabaneda võiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles