OSCE: oleme vägagi kindlad, et vaatlejatele pole viga tehtud

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukrainas separatistide veebilehel 2014. aasta mai lõpus avaldatud pilt, millel on pantvangi võetud OSCE vaatlejad. Tõnis Asson on vasakult teine.
Ida-Ukrainas separatistide veebilehel 2014. aasta mai lõpus avaldatud pilt, millel on pantvangi võetud OSCE vaatlejad. Tõnis Asson on vasakult teine. Foto: Golos Sevastopolja

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) teatas täna, et nad peavad mitme rühmitusega läbirääkimisi sel nädalal kinni võetud kahe vaatlejate grupi, nende hulgas ühe eestlase, vabastamiseks.

«Peame dialooge mitmel tasandil. Me oleme selles piirkonnas juba umbes kaks kuud olnud ja paljud sealsed mõjukad inimesed tunnevad meid, seega tunneme, et oleme heal positsioonil, et oma kolleegid sealt ära tuua,» ütles OSCE erimissiooni pressiesindaja Michael Bociurkiw Reutersile.

«Me oleme vägagi kindlad, et nendega on kõik korras, neile pole viga tehtud,» lausus ta Kiievis peetud pressikonverentsil. Ta ei saanud läbirääkimistest täpsemalt kõneleda, sest need on tundlik teema.

Küsimusele, kuidas ta teab vaatlejatele pole viga tehtud, vastas Bociurkiw: «Me kasutame mitmeid kanaleid ning nendest tulevate signaalide kohaselt on nendega kõik korras.»

Neli vaatlejat, kelle hulgas on Eesti, Türgi, Taani ja Šveitsi kodanikud, võeti Donetski piirkonnas esmaspäeval kinni. Neljapäeval võeti Luganskis piirkonnas kinni veel neli OSCE vaatlejat koos kohaliku tõlgiga.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles