Donetski separatistide PR-üritus ajas venemeelsed vihaseks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed Donetskis Lenini väljakul
Venemeelsed Donetskis Lenini väljakul Foto: SCANPIX

Donetski separatistid korraldasid täna ürituse, kus kritiseerisid Kiievi võime ning jagasid kohale tulnud perekondadele maiustusi, kuid sündmuse raames kogunenud venemeelsed said vihaseks, kui nägid, et kommid on valmistatud uuele Ukraina presidendile kuuluva firma poolt.

Venemeelsed kogunesid päeval Donetski kesklinnas Lenini väljakul, kus separatistid pidasid kõnesid «verejanulise Kiievi hunta» vastu, vahendas Washington Post.

Ürituse lõpus saabus valge kaubik, millest astusid välja rohelist kamoflaaži kandnud mehed. Separatistid võitsid autost välja pruunid kastid, milles olid kohalikust laost varastatud kommid. Rõõmsad lapsed jooksid koos vanematega komme jagavate separatistide juurde.

Mõned inimesed märkasid aga järsku, et kommide valmistajaks on Roshen, mis kuulub ärimehele ja Ukraina uueks presidendiks valitud šokolaadikuningas Petro Porošenkole. Rahva seas valitsenud rõõmus meeleolu muutus järsult. «See on provokatsioon,» karjus rahvahulk. «Need kommid on mürgitatud,» hüüdsid teised.

Tekkis tunglemine ning lapsevanemad hakkasid jalgadega kaste lööma, kommide peal trampima ja separatistide peale karjuma. Separatistid karjusid vastu.

«Me tahtsime lastele komme anda! See on kõik! Mis seal vahet on, kust need pärinevad,» hüüdis üks võitleja.

Rahvas oli ärritunud ning rohelises kamoflaažis mehed istusid autosse ja sõtsid kiiresti minema. Mõned inimesed loopisid autot kommipakkidega. «Porošenko ei saa olla korraga mõrtsukas ja meie toitja,» hüüdis üks väljakul seisnud naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles