Iisraeli tulistati nii Gazast kui Süüriast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli armee sõjalennuk F-16.
Iisraeli armee sõjalennuk F-16. Foto: SCANPIX

Palestiina islamiliikumise Hamas kontrollitavast Gaza sektorist ja rahutust Süüriast tulistati täna Iisraeli pihta, kuid ühtki inimelu intsidendid ei nõudnud.

Iisrael vastas Gazast tulistatud rakettidele karistusrünnakuga, mille käigus sõjalennukid tulistasid sihtmärke Gaza kesk- ja lõunaosas. Iisraeli armee nimetas operatsioone edukateks.

Rakettide tulistamine Gazast Iisraeli pihta on sagedane. Tänavu on Iisraeli pihta tulistatud umbes 150 raketti. Juudiriik on rakettidele vastanud õhurünnakutega. Iisraeli kaitseb ka juudiriigi linnade kaitseks rajatud Raudkupli-nimeline kõrgtehnoloogiline raketikaitsesüsteem, mis on teinud kahjutuks enamiku Gazast tulistatud rakettidest.

Lisaks toimus intsident ka Iisraeli poolt 1967. aasta sõjas annekteeritud Golani kõrgendikel, kui Hemoni mäe lähedal plahvatas üks Süüriast tulistatud mürsk. Iisraeli armee avas vastutule suurtükkidest. Pole teada, kes mürsu tulistas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles