Briti purjetaja oli viimane, kes nägi Malaisia kadunuks jäänud lennukit?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti purjetaja oli viimane, kes nägi Malaisia kadunuks jäänud lennukit?
Briti purjetaja oli viimane, kes nägi Malaisia kadunuks jäänud lennukit? Foto: SCANPIX

Selle aasta märtsis Indoneesia lähedal seilanud inglanna sõnas, et nägi kaugel mere kohal põlenud ja suitsenud objekti, mis meenutas lennukit.

41-aastase Katherine Tee sõnul märkas ta seda umbes ajal, mil Malaysia Airlinesi lend MH370 kadus, kirjutab The Telegraph.

Tee paljastas oma tähelepanekud purjetajate internetifoorumis Cruisers Forum.

Tee nägi «suurt lennukit, mis säras oranžikana ja millest jäi maha tume suits». Objekt liikus põhjast lõunasse ning märgatavalt madalamal kui kaks lennukit, mis samal ajal piirkonnas lendasid.

Tee andis intervjuu ka Tai väljaandele Phuket Gazette ja sõnas, et pidas taevas nähtut esmalt põlevaks meteoriidijäänuseks või siis kujutas ta kõike seda ette.

«Ma isegi ei kaalunud siis hädasõnumi saatmist. Mind oleks peetud idioodiks, kui nähtu oleks valeks osutunud. Arvasin hiljem, et nägin valesti,» selgitas inglanna.

Hiljem kontrollisid Katherine Tee ja ta abikaasa Marc Tee GPSi andmeid purjetamisteekonna kohta. Nad märkasid, et nende alus oli üsna lähedal Malaisia kadunuks jäänud lennuki lennuteekonnale.

Nende tähelepanek edastati ka kadunud Boeing 777-200 otsivale rahvusvahelisele meeskonnale, mida juhitakse Austraaliast Perthist.

8. märtsil kadunuks jäänud lennukis oli 239 reisijat ja meeskonnaliiget. Lennuk oli teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Kontakt pilootidega kadus siis, kui Boeing 777-200 lendas Lõuna-Hiina mere kohal.

Malaysia Airlines lennukit otsitakse seni, kuid tulemusteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles