Raport: Austraalia lennuk oleks võinud tundmatu lendava objektiga kokku põrgata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
De Havilland DHC-8
De Havilland DHC-8 Foto: airlines.net

Austraalia transporditurvalisuse büroo avaldas sel nädalal raporti juhtumi kohta, milles oleks üks lennuk võinud tundmatu lendava objektiga kokku põrgata.

Uuring ei paljastanud, millise lendava objektiga tegu olla võis, edastab ufosightingshotspot.blogspot.com.

19. märtsil sel aastal oli lennuk De Havilland DHC-8  kell 9. 13 kohaliku aja järgi lähenemas Perthi lennuväljale.  Lennuk  lendas Perthi Lääne-Austraaliast Kambaldast.

Umbes 23 kilomeetri kaugusel Perthist kirdes ning 1110 meetri kõrgusel merepinnast liikus lennuki suunas helendav objekt.

Lennuki piloodid arvasid esmalt, et tegemist võib olla mehitama lennumasina ehk drooniga.

Kapten oli sunnitud tegema kokkupõrke vältimiseks kiire manöövri lääne suunas. Objekt möödus lennukist olles 20 meetri kaugusel horisontaalasendis.

Piloot teatas lennujuhtimiskesusele, et nägi silindrikujulist hõbehallikat lendavat objekti. Lennuki automaatne hoiatussüsteem ei andnud väga lähedal liikunud objekti kohta hoiatust.

Austraalia õhujõud teatasid, et piirkonnas ei olnud selle juhtumi ajal mehitamata õhusõidukeid ega militaarlennukeid.

Austraalia transporditurvalisuse büroo kinnitusel ei suutnud nad objekti identifitseerida ning neil puuduvad ka andmed, et tegemist võis olla drooniga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles