Nigeeria kindraleid süüdistatakse koostöös Boko Haramiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitüdrukud, kel õnnestus Boko Harami käest Chibokis põgeneda, käisid 2. juunil osariigi kubernersi Kashim Shettima jutul Maiduguris.
Koolitüdrukud, kel õnnestus Boko Harami käest Chibokis põgeneda, käisid 2. juunil osariigi kubernersi Kashim Shettima jutul Maiduguris. Foto: SCANPIX

Nigeeria armee lükkab tagasi süüdistused, mille järgi teevad kõrged ohvitserid koostööd äärmusorganisatsiooniga Boko Haram ja kinnitab, et mõningad isikud tahavad lihtsalt armee mainet rikkuda.

Nigeeria sõjakohus mõistis kümme kindralit ja veel viis kõrget ohvitseri süüdi koostöös islamiäärmusliku Boko Haramiga, kirjutasid kohalikud ajalehed eile. Ajalehtede andmetel muretsesid süüdimõistetud äärmuslastele relvi ja edastasid teavet.

Nigeeria armee lükkas aga need väited tagasi.

Nigeeria on juba mitu kuud räägitud sõdurite ja Boko Harami koostööst. Mõningad sõdurid on väidetavalt võidelnud koos islamistidega ja naasnud seejärel sõjaväelaagrisse.

Boko Haram on väidetavalt saanud tippsõjaväelastelt teavet, mille abil on suudetud rünnata sõjaväe konvoisid ja Kirde-Nigeerias asuvaid kasarmuid.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Chris Olukolade lükkas eelmisel nädala tagasi väited, nagu oleks kõrged ohvitserid käinud Boko Haramiga tehtud koostöö tõttu ülekuulamisel.

Sõjavägi on sageli pidanud lükkama tagasi süüdistusi, nagu oleks see süüdi tsiviilisikute ja vahistatute ebaseaduslikes surmades.

Nigeeria sõjaväegi on võidelnud islamiäärmusliku Boko Haramiga umbes viis aastat ja ilma silmnähtavate tulemusteta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles