Putin: kui Pariis otsustab Mistrale mitte müüa, tahame raha tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopterikandja Mistral Lääne-Prantsusmaal Saint-Nazaire's asuvas laevatehases.
Kopterikandja Mistral Lääne-Prantsusmaal Saint-Nazaire's asuvas laevatehases. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal on õigus otsustada Moskvale Mistrali helikopterikandjaid mitte müüa, aga sel juhul tuleks raha tagasi maksta, ütles Vene president Vladimir Putin.

Putin ütles usutluses Prantsuse meediale, et Pariisi võimalik otsus mitte täita Mistral-klassi helikopterikandjate tarnimise lepingu tingimusi ei aita edendada kahe riigi vahelist sõjalistehnilist koostööd.

«See tähendaks, et meie riikidel ei teki võimalust kaitsesektoris sidemeid edasi arendada,» lausus ta.

Laiemas plaanis on Venemaa valmis laiendama koostööd Prantsusmaaga ja «andma sisse uusi tellimusi, kui Prantsuse pool on huvitatud».

«Usun, et elame tsiviliseeritud maailmas ning me kõik jätkame endale võetud ülesannete ja lepinguliste kohustuste täitmist,» lausus Putin.

Moskva loodab, et Prantsusmaa austab oma kohustusi.

«Kui kõik kulgeb kokkuleppe kohaselt, ei välista me edasisi tellimusi, mis ei pruugi puudutada laevaehitust, vaid hoopis teisi sektoreid,» ütles Vene president.

Prantsusmaa sõlmis 1,2 miljardi euro suuruse tehingu kahe Mistral-klassi helikopterkandja müügiks Venemaale 2011. aastal. Esimene laev tuleb lepingu kohaselt üle anda oktoobris ja teine 2015. aastal.

Prantsusmaa on teatanud, et langetab otsuse, kas Ukraina sündmuste taustal müügiga edasi minna, oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles