Iisrael loob asunikele 1500 uut kodu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina tüdruk kiikumas endises Iisraeli asunduses Gaza sektoris.
Palestiina tüdruk kiikumas endises Iisraeli asunduses Gaza sektoris. Foto: SCANPIX

Pärast Palestiina ühtsusvalitsuse loomist on Iisrael otsustanud laiendada oma asundusi Palestiina territooriumil Läänekaldal.

Iisrael ei ole rahul Hamasi osalemisega Palestiina uues valitsuses. Regionaalminister Uri Arieli sõnul tuleb 1500 uue asunikele pakutava kodu rajamine vastusena Palestiina «terroristlikule valitsusele.»

Palestiina president Mahmud Abbas, kes juhtis leppimist Hamasiga, nimetas Iisraeli käiku ohtlikuks. Abbas ütles oma avalduses, et palestiinlased vastavad asunduste loomisele ennenägematul moel.

Hamasi peavad terroriorganisatsiooniks nii USA kui Euroopa Liit. Samas on mõlemad öelnud, et juhul kui uus Palestiina valitsus pühendub rahule, siis ollakse valmis palestiinlastega tegema koostööd.

Iisrael väljendas oma pettumust ja rahulolematust USA positsiooni suhtes. Iisrael väidab senini, et Hamasiga pole võimalik läbi rääkida ning nad on ohuks Iisraeli riigi püsimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles