Lavrov sõidab uuel nädalal Soome

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Venemaa välisminister Sergei Lavrov sõidab esmaspäeval kolleegi Erkki Tuomioja kutsel Soome, kus teisipäeval kohtub ka president Sauli Niinistöga.

Lavrov on Soomes kaks päeva. Kohtumiste teemadeks on olukord Ukrainas, Euroopa Liidu ja Venemaa suhted ning muud rahvusvahelised küsimused, vahendas Helsingin Sanomat. Ministrid arutavad ka Soome-Vene suhteid ja naabrite piirkondlikku koostööd.

Tuomioja kutsus Lavrovi külla vaatamata sellele, et Euroopa Liidu soovitusel hoidutakse tavapärastest tippkohtumistest Venemaa juhtidega. See ei välista aga välisministrite omavahelist suhtlemist.

Välispoliitika instituudi juhi Teija Tiilikaineni oletusel võivad Euroopa Liidu liikmesmaad tõlgendada tippkohtumise suuniseid veidi erinevalt. Ta ei usu, et Soome püüab mingeid piire kombata.

«Soome mõistab seda liini. Tippkohtumisteks nimetatakse presidentide omavahelisi kohtumisi ja mitte seda, kui president kohtub välisministriga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles