Boko Haram korraldas Nigeeria kirdeosas veresauna

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boko Harami võitleja
Boko Harami võitleja Foto: SCANPIX

Boko Haram ründas Nigeeria kirdeosas nelja küla ning kohalike elanike sõnul tapsid islamistid sadu inimesi.

Sõdurivorme kandnud mässulised ründasid Borno osariigis asuvat Gwoza piirkonda teisipäeva hilisõhtul, hävitasid maju, kirikuid ja mošeesid ning tapsid põgeneda üritanud elanikke, ütlesid kohalikud ametnikud täna uudisteagentuurile AFP.

Mõndade kogukonnaliidrite hinnangul hukkus rünnakus 400 kuni 500 inimest, kuid sellele puudub kinnitus, sest kommunikatsioon antud piirkonnaga on väga kehv.

«Tapmine oli massiline, kuid keegi ei saa öelda täpset arvu, sest kellelgi pole olnud võimalik sinna minna, kuna mässulised on seal. Nad võtsid kogu piirkonna enda kontrolli alla,» ütles Gwoza piirkonda esindav Nigeeria parlamendisaadik Peter Biye. «Laipu vedeleb terves piirkonnas ja inimesed on sealt põgenenud.»

Gwaza lähedal asuvast piirkonnast tuli teateid, et Boko Harami võitlejad jätkasid oma rünnakuid seal eile. «Maas lebab sadu laipu, sest seal pole kedagi, kes neid maha mataks,» ütles kohalik kogukonnaliider. Tema sõnul jäeti ellu vaid naised ning isegi väikseid poisse tapeti jõhkralt.

Biye teatas eile, et piirkonda on saadetud sõdureid mässulistega võitlema ning lennukid pommitavad nende positsioone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles