Ukraina teatas kolme piiripunkti hülgamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ukraina võimuesindajad teatasid neljapäeval kolme piiripunkti hülgamisest Venemaa piiril pärast tervet seeriat rünnakuid relvastatud venemeelsete jõukude poolt.

Sündmuskohal viibivad uudisteagentuuri AFP ajakirjanikud kinnitasid, et vähemalt ühe sõjaväe mahajäetud piiripunkti on hõivanud separatistid.

Kõik kolm kõnealust piiripunkti asuvad Luganski oblastis ja venemeelseid ründasid neid pea kogu öö vastu neljapäeva, kinnitasid piirivalvurid.

Veel päev varem lubas ajutine riigipea Oleksandr Turtšõnov, et Ukraina julgeolekujõud tihendavad kontrolli riigi idapiiril, et vältida relvade ja mässuliste sisseimbumist Venemaalt. Osa Luganski ja Donetski oblasti piirist muudetakse läbimatuks, vahendas BBC Ukraina toimetus riigipea kohusetäitjat, kes tegi avalduse mässuliste tugipunktiks oleva Slovjanski linna lähedal kontrollpunktis.

Kiiev süüdistab Moskvat separatismi õhutamises Ida-Ukrainas, mida see eitab.

Ukraina presidendiadministratsiooni ülema Serhi Pašõnski sõnul puudub võimalus «terroritõrjeoperatsiooni» kiireks lõpetamiseks riigi idaosas, sest seal relvastatud jõuke juhtivate isikutega ei ole võimalik läbi rääkida. Presidendiadministratsiooni ülem kinnitas käimasoleva sõjalise operatsiooni tähtsust, sest «Donetski ja Luganski oblastites on moodustatud tohutud jõugud, keda juhtivate isikutega ei ole võimalik kokkuleppele jõuda ja kes tuleb kõrvaldada».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles