Filipiinide uus president vannutati ametisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benigno "Noynoy" Aquino III ametivannet andmas.
Benigno "Noynoy" Aquino III ametivannet andmas. Foto: SCANPIX

Täna ametisse vannutatud Filipiinide uus president Benigno Aquino tõotas rahva vaesusest välja aidata ning teha lõpu riiki halvavale korruptsioonile.

50-aastane Aquino lubas Manilasse inauguratsioonitseremoonia vaatama tulnud umbes 500 000 poolehoidjale, et ei murra ta valimistel ülekaaluka võiduni viinud miljonite filipiinlaste usaldust, vahendas AFP.

«Täna tähistame rahva sõna eiranud režiimi lõppu,» ütles Aquino viitega eelkäijale Gloria Arroyole, kelle ligi kümneaastast võimuaega saatsid süüdistused pidevas valimispettuses ja tohutus korruptsioonis.

Aquino valimisvõidus mängis suurt rolli tema perekondlik taust – tema vanemad Benigno ja Corazon Aquino aitasid 1980ndatel kukutada diktaator Ferdinand Marcose.

Nimekaimust isa tapeti Manila lennujaamas 1983. aastal, presidendiks tõusnud ema Corazon juhtis rahvarevolutsiooni, mis 1986. aastal Marcose lõpuks võimult tõrjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles