Kadunud Malaisia lennuki müsteeriumi lahendajale lubatakse miljoneid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunuks jäänud Malaysian Airlinesi reisilennukil viibinute hiinlastest lähedased.
Kadunuks jäänud Malaysian Airlinesi reisilennukil viibinute hiinlastest lähedased. Foto: SCANPIX

Kolme kuu eest kadunud Malaysian Airlinesi reisilennukil viibinute lähedased koguvad raha ning lubavad lennuki kadumise müsteeriumi lahendajale vähemalt 3,7 miljonit eurot.

Malaisyan Airlinesile kuuluv Boeing 777 ja selle pardal olnud 239 inimest kadusid 8. märtsil teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Arvatakse, et lennuk kukkus alla keset ookeani Austraaliast läänes, kuid otsingute käigus pole suudetud lennukit tänaseni leida.

Lähedaste algatatud kampaania eesmärk on leida vilepuhuja, kes lekitaks lennuki kadumise kohta infot. «Me oleme veendunud, et keegi kuskil teab midagi ja me loodame, et see tasu ahvatleb teda informatsiooni avaldama,» ütles projektiga seotud Ethan Hunt.

«Valitsused ja agentuurid on teinud oma parima, kuid neil pole õnnestunud päevavalgele tuua mingeidki tõendeid,» ütles reisilennukil viibinud ameeriklasest reisija Philip Woodi elukaaslane Sarah Bajc, kelle sõnul on selle võimalikeks põhjusteks kas vale lähenemine või kellegi tahtlik eesmärk uurijaid eksiteele juhtida.

Malaisia ja Austraalia on lubanud otsinguid jätkata, kuid paljud reisilennukil viibinute lähedased pole rahul Malaisia võimude tegevusega, süüdistades neid info varjamises. Võimude sõnul on nad teinud aga kõik võimaliku, et lennuki kadumise asjaolusid selgitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles