Venemaa hurjutas Soomet suhete halvenemise pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Vene välisministri Sergei Lavrovi Soome-visiidi eel ilmus ministeeriumi koduleheküljel intervjuu, kus hurjutati Soomet kahe naaberriigi suhete halvenemise pärast.

Tegemist on välisministeeriumi ametliku esindaja Aleksandr Lukaševitši intervjuuga uudisteagentuurile RIA Novosti. Ta kritiseeris Euroopa Liidu seisukohti ja Venemaa-suunalist poliitikat, mida unioon ajab Ukraina kriisi tõttu.

«Kolme viimase kuu jooksul on märgata Vene-Soome kontaktide nõrgenemist. Soomlased on tühistanud või lükanud edasi mitmeid ühiseid ettevõtmisi,» rääkis ta.

«Meie oleme seisukohal, et sellised sammud ei vasta Vene-Soome heanaaberlikele suhetele ega ühiste huvide põhimõtetele,» lisas ta. «Kahepoolse koostöö dünaamilisuse taastumine vastaks pikemas perspektiivis mõlema riigi huvidele.»

Lavrovi kahepäevane Soome-visiit algab täna Turus, kus ta kohtub välisministri Erkki Tuomiojaga. Homme kohtub ta Naantalis president Sauli Niinistöga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles