Kreml: Mistralide lepingu täitmine kulgeb plaanipäraselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Prantsusmaal Saint-Nazaire´is Mistral-tüüüi laevade müügi vastu. Taamal sama tüüpi helikopterikandja Vladivostok.
Meeleavaldus Prantsusmaal Saint-Nazaire´is Mistral-tüüüi laevade müügi vastu. Taamal sama tüüpi helikopterikandja Vladivostok. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa ja Venemaa vahel Mistral-klassi helikopterikandjate ostuks sõlmitud leping kulgeb plaanipäraselt, teatas Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov täna.

«Me eeldame, et kõik täidetakse plaanitult,» ütles Peskov, kommenteerides Prantsuse välisministri Laurent Fabiuse möödunud nädala avaldust, et Pariis kavatseb austada Venemaaga sõlmitud lepingut kahe Mistral-klassi helikopterikandja tarnimiseks Venemaale.

2011. aastal sõlmitud lepingu järgi peaks esimene Mistral-tüüpi sõjalaev, mis kannab nime Vladivostok, saadetama Vene sõjalaevastikule oktoobris. Teist, nimega Sevastopol, alles ehitatakse ja see peab lepingu järgi Venemaale jõudma tuleva aasta lõpuks.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles