Läti justiitsminister ei saanud ligipääsu riigisaladusele

TVNET/LETA
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti justiitsminister Baiba Broka.
Läti justiitsminister Baiba Broka. Foto: www.tm.gov.lv

Läti põhiseaduslikkuse kaitse büroo (SAB) ei andnud justiitsminister Baiba Brokale (Isamaale ja Vabadusele/LNNK) juurdepääsuluba riigisaladusele, teatas peaminister Laimdota Strajuma.

SAB juht Jānis Maizītis põhjendas ministrile eitavat otsust, kuid valitsusjuhil pole luba neid avalikkusele teatada, vahendas TVNET.lv.

«Ma ei hakka ministri tagasiastumist nõudma. Tal on õigus kaevata SAB otsus (peaprokuratuuri) edasi,» kinnitas peaminister.

Lätis on üldvalimisteni kolm kuud ja see on just nii pikk aeg, mis võib kuluda Broka kaebuse läbivaatamiseks. Lisaks võib minister kaevata edasi ka rahvusvahelistesse instantsidesse. Kui Broka peaks ise esitama tagasiastumispalve, siis võtab Straujuma selle vastu.

Isamaale ja Vabadusele/LNNK kaasesimees Gaidis Bērziņš kinnitas LETA-le, et Broka sa täna teada, et talle ei võimaldata juurdepääsu riigisaladustele.

Minister Broka teatas aga pressikonverentsil, et ei plaani tagasi astuda. Ta plaanib kaevata SAB otsuse edasi peaprokuratuuri. Kui ta sealt positiivset vastust ei saa, siis mõtleb hiljem, mida teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles