Vene diplomaat: EL avaldas Bulgaariale survet gaasitoru ehituse peatamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Tšižov.
Vladimir Tšižov. Foto: SCANPIX

Venemaa saadik Euroopa Liidu juures Vladimir Tšižov kritiseeris Bulgaaria otsust peatada South Streami gaasitoru ehitus.

«On keeruline tõrjuda tunnet, et Euroopa Komisjon langetas otsuse blokeerida South Streami võtmelõigu ehitus Bulgaarias üksnes poliitilistel eesmärkidel,» ütles Tšižov

Tšižov seostas Bulgaaria võimude otsust peatada South Streami ehitustööd Venemaa vastu kehtestatud sanktsioonidega, leides, et lääneriigid on liikumas Venemaa-vastaste majandussanktsioonide suunas.

Ka märkis saadik, et Bulgaaria teatas otsusest pärast John McCaini juhitud Ühendriikide senaatoritest koosneva delegatsiooni visiiti Sofiasse. «Need, kes süüdistavad Venemaad energia kasutamises surve avaldamise eesmärgil, peaksid vaatama esmalt peeglisse,» ütles Tšižov, kes lubas küsimuse tõstatada kohtumisel ELi esindajatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles