Lavrov: Ida-Ukraina vajab tingimusteta relvarahu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov ütles, et Ida-Ukrainas on vaja viivitamatult sõlmida tingimusteta relvarahu.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov ütles, et Ida-Ukrainas on vaja viivitamatult sõlmida tingimusteta relvarahu. Foto: SCANPIX

«Me oleme veendunud, et meie partnerid jagavad seda vaadet. Vaatamata erinevatele arusaamadele Ukraina kriisi sündmustest on täna kõige olulisem keskenduda tingimusteta kohesele relvarahule, alustamaks dialoogiga,» ütles Lavrov pressikonverentsil.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov kohtus täna oma Poola ja Saksamaa ametivendadega. Lavrov rõhutas oma avalduses, et Kiiev peab alustama läbirääkimisi Ida-Ukraina separatistidega.

Lavroviga kohtunud Poola välisminister Radoslaw Sikorski ütles, et Venemaa peab takistama illegaalsete relvade ja mässuliste liikumist üle piiri Donetski ja Luganski oblastisse. Sikorski sõnul on Ukraina uue presidendi tunnustamine Venemaa poolt õige samm ja tänastel kõnelustel ei arutatud Ukraina NATO liikmelisust, millele Venemaa on igati vastu seisnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles