Pühasõdalased on hõivanud alasid ka Iraagi Kirkuki provintsis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISILi mässulised
ISILi mässulised Foto: SCANPIX

Pühasõdalased vallutasid teisipäeval mitmeid piirkondi ka Iraagi Kirkuki provintsis, veidi varem oli islamistlikud mässulised saanud oma kontrolli alla kogu lääneprovintsi Niineve.

Al-Qaedast lahku löönud rühmituse Iraagi ja Levandi Islamiriik (ISIL) võitlejad hõivasid Kirkuki linnast läänes asuvad Hawijah', Zabi, Riyadhi ja Abbasi piirkonnad ning lõunapoolsed Rashadi ja Yankaja regioonid, teatas kõrge politseiametnik kolonel Ahmed.

Varem olid sama rühmituse võitlejad vallutanud Iraagi suuruselt teise linna Mosuli ning seda ümbritseva Niineve provintsi.

Iraagi peaminister Nuri al-Maliki lubas pärast Mosuli langemist, et valitsus annab relvi ja muud varustust vabatahtlikele, kes on valmis võitlema äärmuslaste vastu.

Maliki sõnul otsustas valitsus ka restruktureerida ja reorganiseerida julgeolekujõud ning paluda parlamendil eriolukord välja kuulutada.

Pikka aega islamistide kantsiks olnud Niineve on üks Iraagi ohtlikumaid alasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles