Iisraeli tabas taas rakett

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rühmituse Palestiina Vabastamise Rahvarinne võitlejad Gaza sektoris.
Rühmituse Palestiina Vabastamise Rahvarinne võitlejad Gaza sektoris. Foto: SCANPIX

Palestiina islamiliikumise Hamas kontrollitavast Gaza sektorist tulistati täna Lõuna-Iisraeli pihta rakett, mis ühtki inimelu ei nõudnud.

Iisraeli armee teatel tabas rakett Eshkoli piirkonda, kuid ei tekitanud ka majanduslikku kahju. Armee ei täpsustanud, mis rakettidega oli tegu ja kes need välja tulistas.

Rakettide tulistamine Gazast Iisraeli pihta on sagedane. Iisraeli armee andmetel on tänavu juudiriigi pihta tulistatud umbes 140 raketti ja mürsku.

Juudiriik on rakettidele vastanud õhurünnakutega. Iisraeli kaitseb ka juudiriigi linnade kaitseks rajatud Raudkupli-nimeline kõrgtehnoloogiline raketikaitsesüsteem, mis on teinud kahjutuks enamiku Gazast tulistatud rakettidest.

Raudkuppel kujutab endast sõidukite järel teisaldatavat süsteemi, mille keskseks osaks on väikesed radarjuhitavad raketid, millega on võimalik Iisraeli suunas tulistatud rakette õhkida.

Iisrael hakkas ballistiliste rakettide vastast süsteemi koos USAga arendama pärast seda, kui Iraak esimese Lahesõja ajal Iisraeli pihta Scud-rakettidega tulistas. Ühendriigid on Iisraelile Raudkupli rajamiseks eraldanud sadu miljoneid dollareid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles