Nemtsov nimetas tõde Ukrainast Vene telejaama otse-eetri õuduseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelne separatist positsioonil.
Venemeelne separatist positsioonil. Foto: SCANPIX

Vene opositsionäär Boriss Nemtsov nimetas telekanalis RBK näidatud intervjuud Ukraina kaevurite sõltumatu ametiühingu juhiga Mihhail Volõnetsiga «kaasaegse Venemaa otse-eetri õuduseks», kuna Ukrainas toimuvast räägiti nii nagu asjad on.

«Saatejuht on transis. Pole kohane öelda välja sõnu separatistid, mässulised, Venemaalt pärit relvad. Ainult Donetski rahvavabariik ja omakaitseväelased,» ironiseeris Nemtsov.

Ukraina kaevurite sõltumatu ametiühingu juht Mihhail Volõnets rääkis telekanali RBK saates «Tamantsev.Itogi», et Vene palgasõduritega veoautod sõidavad üle piiri Ukrainasse ja ka sellest, et Donbassi elanikud ei toeta neid võitlejaid.

Volõnets rääkis otse-eetris, et tema erinevalt president Petro Porošenkost poliitikaga ei tegele ja räägib asjadest nii, nagu need on ja seda ilma ilustamiseta. Mässulised tahavad, et kaevurid peataks töö ja viivad šahtidest lõhkeaine minema, kuid ilma selleta ju kaevandused töötada ei saa.

Ametiühingujuhi kinnitusel ei toeta suur osa kaevuritest separatistide tegevust.
Veel rääkis ta Venemaa rollist olukorra destabiliseerimisel Ida-Ukrainas. Kui seda poleks, saaks olukorda rahulikult lahendada.

Saatejuht tahtis teada saada täpselt, kuidas Venemaa ikkagi olukorda destabiliseerib ja meenutas eelmisel nädala telekanalis näidatud kaadreid, kus Donbassi kaevurid astusid välja terrorismivastase operatsiooni vastu, pooldades Ukraina vägede väljaviimist piirkonnast.

Saatejuht tahtis teada, kas Volõnets on oma silmaga neid Venemaalt saabunud KamAZe näinud? Ametiühingujuht rääkis selle peale, et piiri on lahti ja üle selle tulevad Vene numbritega veokid, kus on relvad.

Saatejuht läks silmnähtavalt närvi ja süüdistas ametiühingujuhti Ukraina televisioonis edastatud uudiste vahendamises. Ta nõudis Volõnetsilt «objektiivset informatsiooni», ei lasknud ametiühingujuhil oma juttu lõpetada, katkestas telefoniühenduse ning läks teiste teemade juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles