Avakov ja Pušilin süüdistasid relvarahukõneluste nurjumises teineteist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina siseministri kt Arsen Avakov.
Ukraina siseministri kt Arsen Avakov. Foto: SCANPIX

Ukraina siseministri kt Arsen Avakov ja nn Donetski rahvavabariigi juht Deniss Pušilin süüdistasid relvarahukõneluste nurjumises teineteist.

«Tõepoolest, Pušilin palus minult humanitaarkoridori. Me peatasime pärast palvet kõik öised operatsioonid, et koordineerida tsiviilisikute lahkumist, ent separatistid ründasid öösel meie üksusi ja kontrollpunkte Artemivskis,» ütles Avakov reedel Interfaxile.

Siseministri kt möönis, et Pušiliniga peetud vestlus jäigi vaid vestluseks. «See näitas, et me ei saa isehakanud nukuvalitsejatega millegi üle arutada.»

Pušilin teatas reede hommikul, et kõnelused Avakoviga olid viljatud.

«Pidasime eelmisel pühapäeval Arsen Avakoviga relvarahukõnelusi. Me jõudsime kokkuleppele relvarahus ning koordineerisime seda. Me pidime seejärel hakkama arutama humanitaarkoridori loomist Slovjanskis,» ütles Pušilin Interfaxile.

Nn Donetski rahvavabariigi juhi sõnul saatis Avakov talle tekstisõnumi, milles kinnitas relvarahukäsku.

«Samal ööl sattus Slovjansk raskerelvade tule alla. Nad ei avanud humanitaarkoridori. Rahvuskaart tulistas lahkuvaid tsiviilelanikke vedanud busside pihta,» ütles ta.

Pušilini sõnul ei ole mõtet jätkata Ukraina poolega läbirääkimisi, sest Kiiev ei täitnud kokkuleppe tingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles